



## Montevideo, destino de paz



Foro Mundial de Ciudades y Territorios de Paz Montevideo, 2025



## PROGRAM

	FRIDAY, MAY 2nd			SATURDAY, MAY 3rd			
Time	Activities		Time	Activities			
9:30	Registration		8:30	Visits to projects in the city: SACUDE, Espacio Modelo <i>(120 mins)</i>			
10:30	CONFERENCE I Citizen participation and intergenerational dialogue (45 mins)		10:30	CONFERENCE II Resources for participatory management for coexistence and peace (45 mins)			
11:15	Coffe break		11:15	Coffe break			
11:30	Panel Theme 1: Intolerance, racism, discrimination and extremism (60 mins)	Panel Theme 2: Migration, diaspora and violence (60 mins)	11:30	<u>Panel</u> <u>Theme3:</u> Gender-base d violence (60 <i>mins)</i>	Panel Theme 4: Equalities and inclusive development (60 mins)	<u>Panel</u> <u>Theme 4:</u> Climate justice (60 <i>mins)</i>	
12:30	Lunch 1			Almuerzo			
13:30	Experiences and learning workshop Theme 1 <i>(90 mins)</i>	Experiences and learning workshop Theme 2 <i>(90 mins)</i>	13:30	Experiences and learning workshop Theme 3 (90 <i>mins</i> )	Experiences and learning workshop Theme 4 (90 mins) (90 mins)	Experience s and learning workshop Theme 4(90 mins)	
15:00	(by invitation only - 120 mins) <b>Side Event:</b> Urban Agenda for Peace and Non-Violence: Process of Building and Localizing Public Policies for Peace (90 mins)		15:00	Cities that Care: Alliances and Strategies to Advance Comprehensive Policies (90 mins) Barcelona Provincial Government - UN-Habitat - Mercocities <b>Side Event:</b> Public peace policies with a territorial focus (90 mins) (Generalitat de Cataluña)			
	PHARE Association Global Territories - Presidential Agency for International Cooperation of Colombia (APC) - eLankidetza, Basque Agency for Cooperation and Solidarity <b>Side Event:</b> CGLU Peace Prize Association of Municipalities of the		-	<i>Side Event:</i> workshop World Press Freedom Day UNESCO		ı Day	
16.20	Netherlands (VNG)	16.20	(Invitation only, 90 mins)				
16:30	Coffe break Presentation of the book <i>Montevideo Global</i>		16:30	Coffe break CONFERENCE III			
16:45	Fresentation of the Do	17:15	CONFERENCE III City diplomacy and strategic articulations <i>(45 mins)</i>				





## Montevideo, destino de paz







## Opening Plenary:<br/>Mr. Mauricio Zunino, Mayor of Montevideo<br/>Mr. Jan Van Zanen, President of UCLG and<br/>Mayor of The HagueClosing Plenary:<br/>Public Policy Agenda for Coexistence and<br/>Peace<br/>Sth FMCTP Declaration (45 mins)17:15Dialogue: Human Rights as a Pillar for<br/>Coexistence, Peace, and Conflict Prevention (30<br/>mins)18:00Lauch of the CGLU Peace Prize (15 mins)18:00

18:30 Event

\* The Turism 360 program for May 3 and 4 is available <u>https://www.turismo360.uv</u> Last update 26.03.25